Vojvode Mišića 28, Pirot

autoskolawintera@gmail.com

062 88-18-550

010 321-563

Obuka

Teorijska obuka po novom pravilniku

Po novim propisima teorijski deo obuke postaje obavezan, i predviđeno je najmanje 40 časova (30 časova predavanja i 10 vežbi). Čas traje 45 min. a kandidat u toku dana može imati najviše tri časa, sa pauzama od po 10 minuta izmedju njih.

Budući vozači moraće da odslušaju predavanja, nauče propise i polože testove pre nego što krenu sa časovima praktične obuke.

Teorijska obuka se organizuje u optimalnim grupama, tako da svakom polazniku ili polaznici posvetimo neophodnu pažnju.

Svi polaznici škole teorijsku nastavu pohađaju u moderno opremljenom kabinetu sa savremenom opremom i stručnim predavačima. U nastavi koristimo video projektor i lap-top računare kako bi kandidatima preneli teorijsko znanje na jedan savremen i interesantan nacin. Deo teroijske obuke ima dosta elemenata interaktivne nastave koja ima za cilj da svi polaznici aktivno učestvuju u nastavi i već na časovima usvajaju znanja za praktični deo obuke.

Teorijski ispit

Teoretski ispit se polaže u prostorijama auto škole WINTERA na adresi: Vojvode Mišića br.28, Pirot

Položen test važi 18 meseci i u tom vremenskom periodu se mora položiti vozački ispit.

Praktična obuka vožnje

Početak obuke tek nakon odslušane teoretske obuke i položenog testa. Kompletna obuka sadrži 40 časova vožnje od po 45 minuta. Kandidat u toku dana može imati najviše dva časa vožnje. Vozački ispit se sastoji iz praktičnog i teoretskog dela.

Praktična obuka se izvodi na dobro opremljenim, modernim i funkcionalnim vozilima za obuku kandidata. Naš vozni park se sastoji od šest automobila i četiri motocikla .

Termini za praktičnu obuku se zakazuju u skladu sa potrebama kandidata uz dogovore sa instruktorom vožnje. Takođe, moguće je i izabrati instruktora ukoliko kandidat to želi.

Praktičan ispit

Kandidat elektronski slučajnim izborom dobija jedan od 15 ispitnih zadataka i nakon upoznavanja sa trasom odnosno relacijom ispitnog zadatka kreće ispit. Početak i kraj ispita je na poligonu .

Praktični deo ispita se prvo obavlja na uređenom prostoru poligona, gde kandidat pokazuje osnovne veštine u upravljanju vozilom npr:

 • vizuelna provera vozila,
 • priprema za polazak,
 • održavanje pravca u jednoj saobraćajnoj traci i kretanje vozilom unazad sa promenom saobracajne trake,
 • ubrzavanje i kocenje
 • polukružno okretanje izmedju linija sa manevrom,
 • parkiranje podužno vožnjom unazad,
 • parkiranje pod pravim uglom vožnjom unazad
 • Polazak na usponu

Ukoliko kandidat položi poligonski deo ispita sledi vožnja ulicama grada ispitnom trasom koju je kandidat dobio na početku polaganja. Po završetku ispita sledi ocena vozačke veštine i znanja.

Trajanje vozačkog ispita traje najmanje 35 minuta vožnje u saobraćaju.

Dodatni časovi vožnje preporučuju se:

 • ako nakon položenog vozačkog ispita niste vozili i više niste sigurni u svoje vozačke sposobnosti ili u poznavanje saobraćajnih propisa.
 • ako niste spremni za bezbedno upravljanje vozilom u saobraćaju iz bilo kog razloga, nemojte rizikovati, proverite svoje sposobnosti i tek nakon pozitivne ocene instruktora krenite da vozite samostalno
 • ako nemate vozačko iskustvo, a čeka vas posao koji podrazumeva svkodnevni terenski rad službenim autom … pripremite se za bezbednu vožnju i uživajte na poslu.